LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusii au executat bombardament pe timp de noapte la Harkov

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusii au executat bombardament pe timp de noapte la Harkov

În noaptea de duminică, 16 iulie, rușii au bombardat pe timp de noapte Harkovul. Forțelee Aeriene ale Ucrainei au avertizat populația cu privire la bombardament încă de la ora 01:29, scrie agenția Unian.

Harkov FOTO: Shutterstock

"Inamicul a început să bombardeze din nou regiunea Harkov. Nu ignorați semnalele de avertizare aeriană. Rămâi în adăposturi", a comunicat poliția din regiunea Harkov. Informațiile despre bombardarea Harkovului au fost confirmate și de primarul orașului, Ihor Terekhov, scrie agenția Unian.

UPDATE 03:09 Câmpurile de minate sunt cel mai mare obstacol pentru contraofensiva ucraineană

Minele instalate de către forțele ruse încetinesc contraofensiva și profită de vulnerabilitățile vehiculelor blindate de transpor de trupe și a tancurilor. Ucraina are un deficit în privința echipamentelor împotriva minelor fapt ce încetinește înaintarea trupelor, deoarece teritoriile din fața fortificațiilor inamice sunt dens minate, scrie agenția Unian.

UPDATE 01:42 Câmpuri minate și bătălii dure în regiunea Lugansk

Fostul șef OVA Lugansk, Serhii Gaidai, a spus că cele mai dure bătălii sunt în zona Svatove, în direcția Kupeansk din regiunea Harkov și lângă Kreminna - Lyman. Acesta a precizat că "situația a fost deja complet stabilizată. Acum situația de acolo este atât de normală pentru trupele noastre încât, pot spune, în ultimele zile rușii sunt gata să tragă în ai lor, ca să nu fugă de pe poziții", scrie agenția Unian.

UPDATE 22:29 Noi succese pentru armata Ucrainei: 6 unități de echipament militar și trei depozite de muniții ruse distruse

Comandantul grupului ucrainean de trupe „Tavria”, Oleksandr Tarnavski, a raportat că, în direcţia Tavriisk, soldații ucraineni au efectuat 1.296 de misiuni de foc, în ultimele 24 de ore, pierderile suferite de ruşi depăşind 6 unități de echipament militar și trei depozite de muniții distruse, scrie agenția Unian.

UPDATE 00:28 Comandantul rus al brigăzii de informații, colonelul Maksym Kharlamov, eliminat de forțele ucrainiene.

Armata ucraineană la lichidat pe comandantul brigăzii a-96-a de recunoaștere, colonelul Maksym Kharlamov, fapt confirmat de ofițerul ucrainian Shtefan Shtirlitz, scrie agenția Unian.

UPDATE 20:56 Putin, dezvăluire surprinzătoare: a recunoscut că n-a reușit să-l „elimine” pe Prigojin. Cu cine a vrut să-l înlocuiască la șefia Wagner

Președintele rus Vladimir Putin a admis în fața unui jurnalist că i-a făcut o ofertă lui Evgheni Prigojin de a preda șefia grupării paramilitare Wagner astfel încât aceasta să continue să servească în Ucraina, dar s-a lovit de refuzul acestuia. Detalii aici.

UPDATE 19:41 Președintele pro-rus al Bulgariei atacă Kievul: „Ucraina insistă să lupte în acest război”

Anterior, Ucraina l-a criticat pe președintele pro-rus al Bulgariei pentru declarațiile sale potrivit cărora Kievul este de vină pentru războiul actual al Rusiei. Detalii aici.

UPDATE 19:03 Putin: Principalul obiectiv al acordului privind cerealele ucrainene nu a fost îndeplinit

În cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său sud-african Cyril Ramaphosa, preşedintele rus Vladimir Putin a estimat sâmbătă că principalul obiectiv al acordului privind cerealele ucrainene, care expiră pe 17 iulie, nu a fost atins, relatează AFP, citată de Agerpres. Detalii aici.

UPDATE 17:32 Preşedintele sud-coreean promite Ucrainei o „creştere amplă” a ajutorului umanitar şi militar neletal

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis sâmbătă o „creştere amplă" a ajutorului umanitar şi militar neletal sud-coreean pentru Ucraina, după o întâlnire la Kiev cu Volodimir Zelenski, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres. Detalii aici.

UPDATE 17.12 FSB susține că a dejucat tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse. Ambele susțin invazia Rusiei

Serviciile de securitate ruse FSB au anunţat sâmbătă dejucarea unor tentative de asasinare a două proeminente jurnaliste ruse, Margarita Simonian şi Ksenia Sobceak, relatează Reuters, care citează Interfax.

Un număr neprecizat de persoane care ar fi desfăşurat activităţi de recunoaştere în apropiere de locuinţele şi locurile de muncă ale jurnalistelor au fost arestate vineri, a anunțat FSB, potrivit Agerpres, care citează sursele amintite. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat